Koffiekoeken met roomkaas & braambessen

Ik kom uit een gezin van uitslapers, dus brunchen in het weekend was bij ons eerder een lifestyle dan iets anders. Twee adressen en twee kinderen later slaap ik helaas minder lang uit, maar de brunch op zondag is ook hier een vaste waarde. Deze koffiekoekjes zijn snel klaar, je hebt maar een paar ingrediƫnten nodig en ze zijn super lekker. De perfecte lekkernij dus voor een brunch of uitgebreid ontbijt in het weekend.

BLADERDEEG
Wij hebben niet zo’n grote diepvries, maar bladerdeeg zit daar meestal in. Ik koop zelden ronde vellen, maar meestal vierkante of rechthoekige plakjes uit de versafdeling of het vriesvak. Waarom? Simpel: die plakjes zijn een beetje dikker en meer gelaagd dan de ronde (dunnere) vellen. Zeker voor deze koffiekoekjes wil je een lekker en flaky korstje. Aanrader dus.

VULLING
Je kan de bladerdeegpakketjes op verschillende vullen. Ik koos voor roomkaas, braambessenconfituur, enkele verse bramen en verse tijm, maar je kan eender welke confituur of fruit gebruiken. De verse kruiden geven de zoete koek een hartig randje dat mooi aansluit bij de boterachtige smaak van de bladerdeeg.

Ingrediƫnten

Bereiding

  • Maak bladerdeegpakketjes door op elk plakje een lepel roomkaas, confituur, vers fruit en tijm te leggen. Vouw de hoeken naar elkaar en bestrijk de buitenkant met het losgeklopte ei. Bestrooi met decoratiesuiker en klaar is kees!
  • Bak de koffiekoeken af in een voorverwarmde oven van 200C tot ze goudbruin zijn en de confituur eruit bubbelt.

Laat de koeken helemaal of gedeeltelijk afkoelen en serveer bij de brunch. Tip: Als je de koffiekoeken in de oven stopt als je aan tafel gaat, heb je verse, nog lichtjes warme koeken als dessert. Smakelijk!