Hot honey

Eén van de vele foodtrends van het moment. Meestal doe ik er niet echt aan mee, maar deze hot honey bleef me achtervolgen op mijn socials en intrigeerde me op den duur zo erg dat ik het wel moest proberen.

Ik begrijp nu wel waarom er zoveel rond te doen is. Héérlijk hoor! En super veelzijdig. Leuk om achter de hand te hebben dus, want eens je het in huis hebt, zal je het wellicht vaak gebruiken.

Allemaal goed en wel natuurlijk, maar toch en raar product. Heb je inspiratie nodig om deze lekkernij in te zetten in de keuken? Niet getreurd, hier vind je enkele ideetjes:

  • gebruik het als zoetstof bij Aziatische gerechten,
  • drizzle het over een toast met avocado,
  • het is héérlijk in dressings,
  • of waarom niet je toast met burrata ermee afwerken?

Je vindt online waarschijnlijk veel recepten om hot honey te maken, dus ga zeker en vast op zoek naar smaakmakers die je honing nog lekkerder kunnen maken. Ik zet je alvast op weg.

Ingrediënten

Bereiding

Steriliseer een confituur- of weckpot en stop er de smaakmakers in. Breng de honing aan de kook en giet in de confituurpot. Draai het deksel op de pot en draai hem even om zodat de smaakmakers en de honing kunnen mengen. Laat afkoelen en bewaar op een donkere plaats. Je kan de honing ook in de ijskast bewaren, maar laat hem dan op kamertemperatuur komen voor gebruik. Veel plezier ermee!