Muesli cookies

Klaar in minder dan 30 minuten (baktijd inclusief!) lekker krokant vanbuiten en chewy vanbinnen, een tikkeltje zout, maar toch zoet genoeg om een sugar craving te stillen. Het is bovendien kinderspel om ze te maken. Letterlijk dan, dit is mijn go-to koekjesrecept voor regenachtige dagen of lange woensdagmiddagen.

VOORRAADKAST
Je zou het ook voorraadkastkoekjes kunnen noemen, want ik heb alle ingrediënten standaard in huis. De ingrediëntenlijst is trouwens zo flexibel dat je hem makkelijk kan aanpassen aan wat jij voor handen hebt. Zo kan je de hoeveelheid muesli gewoon vervangen door havervlokken. Het is dan wel lekker om nog wat nootjes of gedroogde vruchten toe te voegen, maar zelfs dat is geen must.

OP, OP, ALLES MOET OP
Deze koekjes zijn ook zo dankbaar om kleine restjes weg te werken. Ik kan echt heel slecht tegen voorraaddozen die bijna leeg zijn. Je kent dat wel, nog een beetje rozijnen, achtergebleven noten of een overschotje gedroogde vruchten. Draai ze gewoon mee in de koekjes! Je kan terug met een schone lei beginnen en de koekjes worden er alleen maar lekkerder op.

Héérlijk, toch? Zo’n zelfgemaakt koekje? Het hele huis ruikt lekker én je hebt zo dadelijk een knabbeltje voor bij de koffie, zelfgemaakt tussendoortje of snel ontbijtje on-the-go. ⁠

Ingrediënten

Bereiding

  • Meng eerst de boter met de suiker en dan het ei. Voeg de kruiden toe en ten slotte de droge ingrediënten. Meng tot een vast deeg en schep balletjes op de bakplaat. Druk plat en bak gedurende 10-12min in een voorverwarmde oven van 180C.
  • Laat even afkoelen op de bakplaat en verplaats vervolgens naar een taartrooster om verder af te koelen. ⁠

De koekjes zijn heerlijk als ze nog een beetje warm zijn en de overschot kan je prima bewaren in een luchtdichte doos. Veel bakplezier!⁠