Appelflappen

5 personen 30 min

Met slechts een paar ingrediënten tover je in een half uurtje tijd verse appelflappen op tafel. Ik heb de meeste ingrediënten standaard in huis, dus dit is het ideale recept voor wanneer je last minute plannen maakt om bezoek te ontvangen of toch een koffiekoekje wil op zondag.

BLADERDEEG
Goede bladerdeeg is cruciaal voor lekkere appelflappen. En daarmee bedoel ik niet dat je die zelf moet maken. Ik neem meestal iets dikkere plakken die je in de meeste supermarkten ook in de versafdeling vind en niet de ronde, opgerolde vellen die je bijvoorbeeld voor een taart of quiche zou gebruiken. Kan ook natuurlijk, maar iets dikkere plakjes zorgen voor een lekkere bite.

APPELMOES
Wij hebben (bijna) altijd verse appelmoes in huis en ik vind dat super handing. We eten het vaak ’s ochtend bij de havermout of muesli, de kindjes lusten het graag bij een stukje kip en je kan dus in een handomdraai verse koeken op tafel zetten. Niet alleen deze appelflappen trouwens, je kan appelmoes ook gebruiken in cakebeslag voor ‘gezonde’ fruitmuffins met minder suiker én minder boter. Super lekker!

Ingrediënten

5 personen

Bereiding

30 min
  • Meng alles voor de vulling onder elkaar.
  • Verdeel ongeveer 2els vulling op elke plakje bladerdeeg tot de vulling op is.
  • Plooi het bladerdeeg dicht, verzegel de randjes met een vork, bestrijk met opgeklopt ei en sprinkel er wat strooisuiker op.
  • Bak 20min in een voorverwarmde oven van 200C. ⁠

⁠Laat afkoelen (of niet) en werk af met poedersuiker. Heerlijk met een tasje koffie of thee. Smakelijk!