Toast pindakaas

Niet iedereen is er fan van, maar wat ik zo lekker vind aan pindakaas is dat het zowel in zoete als hartige gerechten goed werkt. Deze toastjes spelen daar perfect op in. ⁠Eet ze als ontbijt, lunch of snack. Smakelijk!

Fun fact: ik lustte vroeger helemaal geen pindakaas, maar sinds mijn tweede zwangerschap vind ik het echt lekker. Dat is zo’n goestingske dat is blijven hangen denk ik. ⁠De ultieme verleiding? Pindakaas met choco. Echt decadent, maar het is net een boterhammetje snickers. Niet voor alle dagen, maar oh hemel, pure verwennerij!

ZOETE TOAST⁠
Aan de linkerkant heb je een toast met pindakaas, banaan, sesamzaadjes en cacaopoeder. Eerder zoet dus, maar dankzij de ongezoete pindakaas en sesamzaadjes ook een beetje hartig. ⁠

HARTIGE TOAST⁠
Aan de rechterkant een toast met pindakaas, granaatappelpitten, sumac en munt. Door de toevoeging van sumac is deze toast dus eerder hartig. De citrusachtige smaak van de sumac en de frisse crunch van de pitjes zijn de perfecte tegenhanger van de plakkerige pindakaas. ⁠

Ingrediënten

Bereiding

Dit is eigenlijk geen recept, maar voor de zekerheid lijst is toch even op hoe je te werk gaat. Toast je brood en snijd in tussen je banaan in stukjes. Bestrijk beide plakken met de pindakaas, werk af met het fruit en de extra’s. Serveer als ontbijt of stevig tussendoortje. Smakelijk!