Toast met pompoen, burrata & curry

Gewoon belachelijk! Zo lekker én zo makkelijk dat het bijna onnozel is om er een recept voor uit te typen. En toch, ik wil je deze gewoon niet ontzeggen. Ik ga niet doen alsof dit hier ’s werelds gekste combo is die binnenkort TikTok zal veroveren, maar tegelijkertijd denk ik ‘en waarom niet misschien?’

Hier komt ie: een dikke en crunchy zuurdesemtoast, smeuïge geroosterde pompoen, romige burrata en dan voor de kick: curry poeder & chili flakes. Pompoenpitjes zorgen voor een extra crunchy en hartige noot, maar zijn niet essentieel. Deze toast is de perfecte snelle lunch voor de thuiswerkers onder ons, maar tegelijkertijd ook het ideale gerechtje als je een lunchdate plant. Serveer er dan misschien nog een slaatje bij.

Je zou misschien denken dat de burrata de ster van de toast is, maar nee hoor! Die zalig zachte pompoen is to die for en zo makkelijk om te maken dat je het ab-so-luut moet proberen. De enige vereiste is dat je een pompoentje neemt met stevig vruchtvlees (butternut of hokkaido werkt prima). Tenzij je lunch serveert voor 6-8 personen zal je trouwens pompoen over hebben. Niet getreurd! Het zachte vruchtvlees is ideaal als basis voor soep, cake, vulling voor raviolli, of pastasaus. Laat je goesting spreken! Ik schepte bijvoorbeeld wat pompoen op onze pizza ’s avonds. Superlekker!

Maar goed, genoeg gezwamd. Ik zet je aan het werk (maar niet heus dus).

Ingrediënten

Bereiding

  • Gaar een klein pompoentje in een warme oven van 200C tot helemaal zacht (een uurtje dus, of zo). Laat afkoelen, snijd middendoor en schep het vruchtvlees eruit.
  • Smeer op je toast, et voilà! Kruiden doe je met vers geraspte nootmuskaat, en peper en zout van de molen.
  • Verdeel ½ bol burrata over twee toastjes en kruid met currypoeder en chili flakes.

Afwerken doe je met pompoenpitjes, salie en een scheutje olijfolie. Genieten liefst alleen, want anders ga je moeten delen. Haha! Smakelijk!