Vispannetje met een twist

6 personen

Een vispannetjes met een twist: verschillende soorten vis, groentjes, aardappelen, een romige saus en knapperige bladerdeeg to seal the deal. Letterlijk dan in dit geval. De bladerdeeg dient namelijk als deksel om de andere ingrediënten gaar te stomen in de oven. De crunch krijg je er gratis bij. Aan tafel, jongens! Mama heeft viskes gebakken.

Je kan deze ovenschotel trouwens perfect aan jouw wensen aanpassen of eens een keertje variëren door andere groenten te gebruiken: spinazie, prei, boontjes, wortelen en zelfs spruitjes of savooi zijn hier heel lekker bij!

Ingrediënten

6 personen

Bereiding

  • Snijd de groenten en aardappelen in hapklare stukken, kook in gezouten water beetgaar.
  • Maak intussen een lopende bechamelsaus met de boter, bloem, melk en visbouillon: smelt de boter, voeg de bloem toe en bak even op een matig vuur. Blus met ongeveer 250ml visfond en leng aan met melk. Voeg de vloeistof beetje bij beetje toe en roer telkens goed zodat je geen brokken krijgt. Leng aan met melk tot je een gladde, lopende saus hebt.
  • Breng de saus aan de kook en voeg de vis en groenten toe.
  • Giet alles in een ovenschaal en dek af met de bladerdeeg
  • Bestrijk het deeg met opgeklopt ei. Kruid met peper en zout en besprenkel eventueel met sesamzaadjes.
  • Bak in een voorverwarmde oven van 200C gedurende ongeveer 30min tot het deeg goudbruin is en de saus zachtjes over de rand bubbelt.

Serveer warm en met gesnipperde peterselie als je dat lekker vindt. Smakelijk!

Tip: dit is een perfect gerechtje om op voorhand te maken en een half uurtje voor etenstijd in de oven te zetten.