Tacos con carne

Tacos + chili con carne. Goed idee, toch? Weinig echt kookwerk ook, zeker als je nog een portie chili con carne in de diepvries hebt. Heerlijk, homemade comfort food. Echt eten voor in het weekend vind ik, maar niets houd je tegen om net als de hippe instagrammers aan #tacotuesday te doen natuurlijk.

TACO SCHELPEN VS MINI TORTILLAS
Je kan tegenwoordig taco schelpen kopen in de supermarkt, maar als je dat al eens gedaan hebt, snap je deze vraag sowieso: hoe eet je dat in godsnaam? Even krokant en zout als een chipje en daarom super lekker, maar na één hap is die schelp altijd verbrokkeld in mijn hand en blijft er enkel nog een hoopje smos over. Daarom houd ik meer van mini-tortilla’s. Ze zijn makkelijk te plooien en je kan ze daarom veel handiger vullen met chili en kaas. Even in de oven voor een crunch en je kan ten minste fatsoenlijk eten. Haha!

CHILI CON CARNE
Als je net als ik de mini-tortilla’s wil gebruiken, moet je er wel voor zorgen dat je chili niet te veel vocht bevat, anders worden de tortilla’s niet krokant. Als je de chili ontdooit, zorg er dan dus zeker voor dat er geen water bij de saus komt, of laat hem voor de zekerheid nog even doorkoken op het vuur.

TOPPINGS
Net als bij gewone chili con carne zit het hem in de toppings. Ik gebruik graag gesnipperde witte kool⁠, knapperige sla⁠, zoete maïs⁠, opgelegde rode ui⁠, dressing van zure room⁠, limoentjes, groene kruiden zoals koriander of platte peterselie, en extra hot sauce want mijn chili is niet zo heet⁠. ⁠

Ingrediënten

Voor de taco's

Voor de dressing

Bereiding

  • Schik de mini tortilla’s op de bakplaat en bestrijk met olijfolie. Draai de tortilla’s om met de ingeoliede kant naar beneden en beleg de helft met chili en gemalen cheddar. Vouw de tortilla dicht en druk aan.
  • Bak krokant in een voorverwarmde oven van 200C en draai na 15min om (of als de bovenkant bruin en knapperig is).
  • Maak intussen de dressing door alle ingrediënten te mengen. Goed proeven en bijkruiden met peper, zout en limoensap is de sleutel tot succes.

Serveer de taco’s warm en met toppings naar keuze. Smakelijk!