Noedels met kip & pindasaus

4 personen

Zachte noedels, pittige pindasaus, sappige kip en broccoli met een bite. Goed ze, mannekes!⁠ Het is eens iets anders en hopelijk snel een van je nieuwe favorieten. Dit recept is trouwens heel makkelijk én snel klaar, ideaal dus voor een doordeweekse maaltijd.

DE KIP
Ik gebruik voor dit recept graag ontbeende kippendijen. Je kan het ook met kipfilets doen, maar die worden al snel wat droog. Ik ga er speciaal voor langs de Albert Heijn (niet gesponsord helaas).

DE PINDASAUS
Het recept is helemaal niet moeilijk en als je het internet even afschuimt, vind je vast allerlei varianten (met en zonder koriander, nog extra olie eraan toevoegen, met of zonder kokosmelk, etc). Dit recept is alvast een goed begin.

Het is waarschijnlijk een goed idee om een beetje meer saus te maken trouwens. Ik zet meestal een potje saus op tafel en de kindjes vinden het heerlijk om hun kip of broccoli in te dippen. Zit je na het eten toch met overschot? Bewaar de saus dan in een confituurpot om later nog te gebruiken (bij kipsatéjes bijvoorbeeld, of als dip bij snackgroentjes of fruit).

Ingrediënten

4 personen

Voor de noedels

Voor de pindasaus

Bereiding

  • Mix alle ingrediënten voor de pindasaus tot een gladde emulsie. Zet apart tot je ze gaat gebruiken.

    Tip: gebruik de 100% pindakaas die je tegenwoordig overal vindt. Die is veel ‘gezonder’ en hartiger dan de traditionele boterhammenspread.

  • Snijd de broccoli in roosjes en stoom beetgaar met een partje limoen. Fruit in een pan een gesnipperde ui, bak de broccoli kort even mee en blus met een scheutje sojasaus.⁠
  • Marineer de kip liefst 1 dag op voorhand met 2els sojasaus, 2els sriracha hot sauce, 2 tenen look en geraspte gember. Bak goudbruin in de pan. ⁠
  • Als de kip gaar is, voeg je de gekookte noedels en broccoli toe. Meng er 1/2 kopje pindasaus onder en eventueel nog wat kookvocht (van de noedels of broccoli) om de saus een mooie binding te geven. ⁠

Werk af met lente-ui en sesamzaadjes. Serveer met extra limoen en pindasaus. Smakelijk!⁠