Gevulde paprika

4 personen

Dit is één van mijn lievelingsreceptjes. Je smaakpapillen zullen ervan ontploffen en misschien je broek ook. Zo lekker! En ook geschikt voor elke seizoen vind ik. Lekker fris in de zomer en toch ook hartverwarmend in de winter.

DE PAPRIKA’S
Omdat de vulling eigenlijk niet meer moet garen in de oven kan je de paprika’s zo gaar koken als je wil. Hou van een bite, bak ze dan niet helemaal door. Wie liever zachter en zoeter vruchtvlees heeft, laat ze gewoon wat langer in de oven staan.

DE VULLING
Wij aten vroeger altijd paprika’s gevuld met gehakt. Ik was daar eerlijk gezegd niet echt fan van. Ik besloot daarom de paprika’s te vullen met gemengde graantjes en gehakt. De kruiden geven er een mediterrane toets aan waardoor de paprika’s super lekker zijn met hummus en een frisse salade.

Ingrediënten

4 personen

Bereiding

  • Kook de graantjes of rijst gaar met een bouillonblokje. Zet apart en laat afkoelen.
  • Maak intussen de rest klaar. Bak het gehakt aan in olijfolie. Voeg de kruiden toe en een scheutje water. Laat inkoken en meng onder de rijst. Meng de andere ingrediënten er ook onder en voeg 1el olijfolie toe voor een extra smeuïge vulling.
  • Vul de paprikahelften met de tabouleh en verkruimel er nog extra feta over.
  • Bak op 180C in de oven gaar naar keuze (30-45min).

Serveer met een groene salade en hummus. Smakelijk!

Wist je dat ik met dit recept ook in De Zondag stond? Het volledige artikel lees je hier.