De beste eiersla

Een receptje voor de lekkerste eiersla. Het moeten niet altijd volledige maaltijden zijn, hé. En met dit recept heb je meteen ook een slaatje achter de hand die als basis kan dienen voor allerlei brunch en lunch gerechtjes. 

DE EITJES
Je vraagt je misschien af waarom je een recept zou nodig hebben om eiersla te maken? Wel, met deze tips til je een gewone eiersla zonder extra werk naar een hoger niveau. Alles begint natuurlijk bij kakelverse eitjes. Wij hebben bijna altijd eitjes van bij mijn ouders of schoonouders in huis. Die zijn echt veel lekkerder dan die uit de winkel en niet alleen omdat je weet dat de kippen goed verzorgd worden, het eigeel is ook echt geel en super romig. Kook de eitjes 8min in kokend water en laat ze nadien onmiddellijk schrikken. Je eitjes zullen dus niet helemaal hardgekookt zijn, maar dat maakt de eiersla net extra smeuïg.

HET GEHEIME INGREDIËNT
De ultieme truc is om wat cottage cheese of hüttenkäse toe te voegen aan je eiersla. De brokjes van de cottage cheese lijken op de stukjes ei dus je merkt er bijna niets van, maar de eiersla wordt er wel lichter en minder plakkerig door. Het zorgt bovendien voor een extra frisse toets. Niet verplicht, maar wel sterk aangeraden.

SERVEERTIP
De eiersla op zich is heel lekker. Smeer hem dus gewoon op een boterham en je hebt een lekkere maaltijd. Als je graag iets extra doet dan kan ik een bagel zoals op de foto zeker aanraden. Gewoon eiersla, gerookte zal en tuinkers op een broodje. Heel simpel, maar ook heel lekker. Je kan de eiersla ook gebruiken om een hapje met viseitjes te maken bijvoorbeeld, of met krokant gebakken spek voor de ultieme ontbijt beleving. Het kan werkelijk niet fout gaan. Smakelijk!

Ingrediënten

Bereiding

  • Breng een pot met water aan de kook en dompel de eitje één voor één voorzichtig onder als het water kookt.
  • Zet een timer op 8min en laat de eitjes onmiddellijk schrikken onder koud water.
  • Pel de eitjes voorzichtig en snijd ze met een mes in kleine stukjes.
  • Meng de eitjes met de mayo en cottage cheese en kruid met peper en zout.
  • Werk eventueel af met een beetje gesnipperde bieslook.

Smakelijk!