Pizza gorgonzola

Dit is Thomas zijn lievelingspizza en ik kan hem geen ongelijk geven, maar wie niet graag blauwe kaas eet, kiest nu best een andere pizza. De scherpe smaak van de gorgonzola is de perfecte tegenhangen van de ietwat zoete tomatensaus en de knapperige ham. Buon appetito!

GORGONZOLA
Een echte gorgonzola is redelijk hard en heeft dikke blauwe aders. De smaak is redelijk scherp en peperig. Wie niet zo houdt van die scherpe smaak, kan kiezen voor een gorgonzola ‘dolce’. Die is letterlijk zachter (omdat ie smeuïger en romiger is), maar ook de smaak is minder sterk. Cambodzola is ook een goede variant: een echte blauwe kaas, maar niet zo scherp dat je ervan gaat lopen. Om de smaak wat te temperen kan je er natuurlijk ook voor kiezen om wat extra mozzarella toe te voegen.

PROSCIUTTO CRUDO
Prosciutto crudo of rauwe ham is een vaste waarde als je het hebt over Italiaanse charcuterie. Het leuke aan dit product is dat het lekker is rauw, maar ook héérlijk als je met mee afbakt. Het wordt dan lekker krokant en het zout in het vlees komt mooi naar voren. Deze pizza kan best wat hebben, dus wij kiezen er steeds voor om de ham mee te bakken. Dat zorgt trouwens ook voor wat afwisseling in de textuur op de pizza.

Ingrediënten

Bereiding

  • Maak het deeg volgens de instructies hier en rol het uit tot de gewenste dikte.
  • Verdeel enkele lepels tomatensaus over de bodems en leg er stukjes kaas op. LET OP! Teveel kaas maakt de pizza heel vettig, je hoeft de pizza dus niet vol te laden.
  • Schik enkele plakjes ham op de pizza en bestrooi met gedroogde oregano.
  • Bak de pizza’s in een hete oven van 250C (of hoger als dat kan).

Serveer onmiddellijk en eventueel met een groene salade, of stukjes meloen. Smakelijk!